You spin me right 'round, baby, right 'round

 

(C) Forbrugermania

De danske kontormiljøer er domineret af kaffeinficeret mennesker, hvis hverdag ikke kunne hænge sammen uden koffein, og smålunkne smagsoplevelser. Siden midt nullerne har kaffe revolutionen dog ramt de danske køkkener, og det har også påvirket kontor kaffemaskinerne. Nogle steder har man således fancy italienske espressomaskiner, et fåtal bruger rigtig, andre steder har automatiserede maskiner med kværne gjort deres indtog, nogle firmaer har valgt alverdens kapselsystemer. 

(C) Forbrugermania 

Jeg selv har hen over årene udvidet min kærlighed for sort ceylon te med forskellige typer kaffe. Nogle smagsvariationer fundet på ferier, andre ved tilfældigheder og enkelte systemer valgt for nemhedens skyld. 

(C) Forbrugermania
Jeg har således en basis semimanuel espressomaskine, en nespresso kapselmaskine og nu også en med deres Vertuo system, samt en stempelkande / pour over kande og den klassiske Bialetti espressokande. 

Umiddelbart er jeg vokset fra mokka kaffe, finder stempelkande systemet besværgeligt og med de mange muligheder den klassisk Nespresso kapselmaskine har i dag er det mest weekendkaffe som brygges på min manuelle espressomaskine. Hvor kværn, personlige præferencer og bartryk sikre den smag jeg kan lide. 

Jeg havde således ikke brug for flere maskiner, eller mere kaffe i mit liv, men takket være et latterlig Black-Friday tilbud, har jeg nu også en Vertuo maskine. Der skaber sort kaffe med flot skum og dufter af café ambitioner. Jeg har dog ikke kunne gennemskue hvad, hvordan og hvorfor før jeg faldt over denne video af James Hoffmann. Hvis tekniske undersøgelse, nysgerrige sind og viden om kaffe altid er en fornøjelse. Selv hvis reklameindslagene trækker voldsomt ned. 

Min Vertuo maskine kombinerer åbenbart centrifugal kræfter og klassisk bryggemetoder med hinanden, så du ender med filterkaffe der har masser af skum. Produktet dufter fint, har en lækker tekstur, minder om en masse og samtidig intet specifikt på samme tid. Jeg hælder produktet på gæster der savner filterkaffe – men når jeg savner espresso er det dog ikke maskinen der bruges.

(C) Forbrugermania
 


Populære indlæg