Ovnklar kitsch

(C) Forbrugermania

Racistiske folkeviser og tyske julesange bør ikke fylde i din pladesamling, men fremfor blot at smide dem ud kan du hurtigt omdanne dem til nogle aparte skåle. Det eneste du behøver er en almindelig ovn, nogle ildfaste forme og almindelig agtpågivenhed. Nettet flyder med lignende forslag og enkelte af disse har advarsler om LP skiverne afgiver en giftig gas når de smelter. 

(C) Forbrugermania 

Jeg ved desværre ikke om det er sandt, men det virker oplagt at processen ikke er sund. Min miniproduktion på fem skiver fremstår dog som langt mindre livsfarlig end så meget andet der testes i mit køkken. (C) Forbrugermania

Skiverne blev gennemlyttet før drab ved ovn. De havde ingen kommerciel værdi, kitsch værdi noget højere, men glæden ved lyden var helt fraværende. Satte derfor ovnen på 120 grader, brugte bagepapir som underlag, og benyttede mig af to stålskåle som formgivende elementer. Den første og mindre skål blev valgt da bundens radius fint dækkede papircentrum på LPen. Den anden større skål blev brugt til at skab regulær skåle, fremfor blot aparte smeltede lakklumper med minimal rummelighed. 

Det hele tog under ti minutter per skive, intet gik galt, og formgivningen fungerede nemt. Nogle LP skiver havde en højere densitet end andre, men selv de billige skramle skiver fra slut 70erne opførte sig eksemplarisk. Udluftning blev gennemført og skåle omsat til dekorativ kitsch brug i hjemmet.  

Populære indlæg