Nationen-telefonen - Palle fra Kalundborg

(C) Ordmose

Jeg havde altid forbundet radiolytning med kolonihavehuse, lagerarbejde og langturskørsel. Det ændrede sig med podcastbølgen i nullerne, hvor alle mine løbeivrige venner pludselig fyldte hjernen med debatprogrammer, dybdeinterview og andet jeg ellers ikke forbandt med deres konstant stakåndet virke omkring søerne i det indre af København. Mange af vennerne blev pludselig dybt afhængige af alverdens programmer som Radio24syv spyttede ud på nettet, og havde alvorlige abstinenser da festen sluttede med nedlukningen af kanalen. Jeg selv elskede at høre en mavesur Jørgen Leth bearbejde alverdens emner i solnedgangen fjernt fra Danmark, og morede mig især over Den Korte Radioavis. Desværre fangede jeg aldrig andet og ved egentlig ikke om kanalen kunne høres på DAB radioer, over FM båndet eller om det kun fandtes som internetradio. Bevares, en hurtig google søgning kunne sikkert afkode det for mig, men det ændrer ikke på kanalen er lukket og væk for evigt. 

(C) Ordmose

Den loyale fanskare bearbejdede deres afsavn med vrede målrettet alt der kom i stedet, og har sikkert gjort det svært for de nye radiolicenshavere. Jeg har dog hverken indsigter eller behov for at vide hvordan Radio4 klarer sig – så længe Palle fra Kalundborg får lov til at ringe ind til nationen-telefonen. Hvor alverdens indestængt raseri, politiske ukorrektheder og vulgære voldsomheder for lov til at bearbejde tidens hotte emner. Her vælter det med øgenavne, grimme gloser og latrinære pointer alt imens folkedynget dissekeres så Hr. og Fru hjælpepakke må tvivle på nationens tilstand. Det er muligt nazimilfen Pernille Vermund, Smørhår Morten Messerschmidt, Mathias Fejebakke og den åndsvage partihopper Naser Khader ikke altid nyder deres øgenavne, men det er svært ikke grine med når det politisk parnas får et røffel. Jeg elsker ideen om en telefonsvarerservice for troldekommentarsporet hos Ekstrabladet, hvor den mavesure almindelige danskere kan få afløb for sin frustration med alt der er galt i verden. Coronaindsatsen fylder en del, just som overgrebsmændene fra Socialdemokratiet og de Radikale gør det, mens korruption, me2bølgerne, fremmedhad og offentlige løgne også får en del ord med på vejen. Palle bruger som oftest en karrikeret kvindestemme som forsvar for alt det gode og alt det dejlige i Danmark, som så tromles ned med ordlavine af skældsord og sarkasme. Som havde man lavet en radiosymbiose mellem Det er fan´me uhyggeligt du og Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm  - for at skabe en pervers filosofisk dialog som vi kan hygge os med, alt imens verden går ad Helvede til, priserne stiger, politikerne lyver og kager ædes.

(C) Ordmose

Diverse lydklip findes på facebook, samlet hos podtail og selvfølgelig hos Radio4 selv. Den improviserende improcomedy- og satiregruppe Specialklassen står bag Palle, og tager sikkert noget af ansvaret skulle du føle dig krænket, men det er mere sandsynligt du får et opkald fra Palle selv.

 


Populære indlæg