Broken Sword: Shadow of the Templars – The Director's Cut (WII)

(C) Revolution Software

Vi der voksede op med Commodore 64 og Amiga hjemmecomputere har utvivlsomt spildt det samme antal barndomstimer på alverdens horrible spil, hvis lydspor og grafiske kanter i hvert fald har ætset sig ind i min underbevidsthed. Men da spilleverden gik online, rykkede jeg på helt andre ting end de fiktive universer. Jeg har derfor aldrig haft en switch konto, brugt head-set i koordinerede raids eller været forelsket i en Avatar.  Alverdens forskellige spilplatforme har siden da udkæmpet territoriale markedskrige uden jeg har ænset hverken taberne eller vinderne. Dog har mit lille hjem siden 2008 haft en spillekonsol tilsluttet fjernsynet. Noget der hverken skyldes behov, nostalgi eller andet end tilfældigheder. Jeg skulle simpelthen teste og anmelde en serie interaktive computerspil for et magasin og fik i den forbindelse hardware kastet efter mig. Wii spillemaskinen har siden levet i skyggen af alverdens anden elektronik i mit lille hjem, men under Corona nedlukningen har jeg kastet lidt flere penge efter nogle spil og herved genopdaget glæden ved point and click adventure spil.

(C) Revolution Software
Jeg har en svag erindring om at Day of the tentacle, Sam and Max og Monkey Island spillene var sikre hits på barneværelset. Så det burde ikke have overrasket mig at Charles Cecil spil Broken Sword: Shadow of the Templars – The Director's Cut ramte mig så rent. De talrige puslespil, den fladpandet humor, blindgyderne og den udfordrende brug af Wii controllerne har således slugt mere end femten aktive spiltimer. Noget The Guardian allerede forudså i 2009, men jeg altså først skulle opdage her i 2021. Hvor spillet var et ud af 40 forældede Wii spil jeg havde budt på online.

(C) Revolution Software

Spillets historie har en amerikansk turist og fransk journalist som hovedpersoner. Deres skæbner sammenflettes ved en tilfældighed i Paris, da en terrorbombe rammer en cafe hvor George Stobbart sipper kaffe og Nicole Collard skulle have haft et mødt med en hemmelig kilde. Det viser sig hurtigt at Nicoles seneste journalistiske gravearbejde har vækket handlekraftige fjender der ikke lader sig stoppe af andet end rå magt. Herefter udvikler spillet sig til en seek and find mission hvor George er den udsøgende karakter og Nicole er kvinden der holder styr på det hele fra sin lejlighed. Mysterierne er fra middelalderen og vi kommer både rundt Ireland, Spanien, Syrien og det meste af Paris. George er en klassisk heldig idiot der dog både kan latin og fører dagbog. Nogle af problemstillingerne er oplagte, andre har løsninger der tager en lille evighed at finde, men som oftest er det små detaljer og wii controller udfordringer der sænker opklaringstempoet. Heldigvis har spillet indlagt en masse platte jokes, underfundige betragtninger og sjove løsninger. Skulle du have samme svagheder for adventurespil og eje noget så forældet som en Wii konsol, så bør dette spil indkøbes med det samme. Priserne svinger voldsomt, men med lidt held, kan du finde det til omkring 90 kr ved europæiske forhandlere på Ebay/DBA/Facebook Market. 

 
Spillet er udviklet af Revolution Software, med Charles Cecil som Instruktør og Barrington Pheloung som komponist. Hvis du har mod på spilserien og har andre valgmuligheder end Wii - så findes der fem spil i serien.

(C) Revolution Software

Populære indlæg