Miracle Workers - HBO Nordic

 (C) HBO Nordic

De tre sæsoner har samme moraler, skuespillere og problemstillinger. Forviklingerne er dog nye, magtforholdene ligeså og rammerne for fortællingerne vidt forskellige. Seriens første omgang leg med livets mening, sker i noget der ligner en komedie baseret på ideen at The Dude skabte jorden og englene burde have været med i the hitchhikers guide to the galaxy. Mens den anden omgang seriebaseret komik låner en del pointer fra Blackadder universet og tankegang fra Shreks filmenes enfoldige bønder.  Den sidste sæson har i HBO Nordic kun ramt to afsnit og afvikles i det vilde vesten.

(C) HBO Nordic

Skuespillerne svinger fra oplagte valg, over verdensstjerner til amerikanske streaming skuespillere. Mens bogforlægget er skrevet af Simon Rich, er manuskriptet bearbejdet af flere og afsnittene instrueret af et virvar af forskellige folk. Herunder en af seriens stjerner Steve Buscemi der svinger pisken på et enkelt afsnit.  

(C) HBO Nordic

Som enhver anden semi streaming afhængig tosse så jeg det hele på en enkelt dag. Som helhed rummede serien de bedste ideer i første sæson, bedste oneliners i anden sæson og elendigt skuespil i alle sæsoner. De overspillede karakterer, kantede dialoger og pompøse præstationer er dog utvivlsomt et bevidst valg. Men enkelte karakterer, enkelte relationer, enkelte situationer ville dog havde stået bedre hvis skuespillet havde været indlevet, autentisk og seriøst. Havde man valgt at gå efter de ægte øjeblikke når romantikken fyldte skærmen, eller givet den grusomme konge i sæson to mere patos og udstyret vores hovedpersoner med indsigt – så ville det indirekte have løftet komikken.

Det er hyggeligt, underholdende og nogle gange morsomt. Som oftest plat, dumt og over grænsen. Men aldrig stupidt, groft eller rigtig kedeligt. Jeg elsker dødstallene i første sæson, elsker den generelle uvidenhed i anden sæson og håber den sidste sæson afrunder universet. De fire blækhuse gives for den kreative og voldsomme platte aflivning af komikeren Bill Maher, klosterets forkærlighed for træplader der klaskes direkte i ansigtet og Daniels Radcliffe faste greb om selvparodierne på den kantede britiske, introverte og ubehjælpsomme helt. Har du HBO Nordic og keder dig er serien fint selskab, men du bør nok ikke forvente andet end det. Middelmådigt genbrug tilsat nok glimmer til du bliver i tvivl om ophavet. Læs mere om serien her

Populære indlæg