Kattegats Perle - 2021

(C) Ordmose

Det er muligt at befolkningstallet fortsat skrumper, skolerne bliver færre og fiskerierhvervet er sparsomt, men turistmålet Læsø vokser for hvert årti. Både i besøgstal og oplevelser. Det der var min barndoms faste feriemål, havde ikke helt et fast greb om oplevelsesøkonomiens fordele i 80erne, mens det i dag flyder med spisested af høj kvalitet, børnevenlige legepladser og familieunderholdning.

(C) Ordmose

Busdriften er fast og ganske gratis, cykeludlejning professionel og rygtet påstår der er elbiler til leje midt på øen. Lufthavnen er lille og jeg kender kun til taxafly fra Roskilde der lander på øen, der er to færger med seks afgange fra fastlandet og endnu ikke båd til Sverige. Lystbådehavnene i Østerby og Vesterø har moderne faciliteter og masser af stemning. Tilflyttere, fastliggere og turister er måske ikke elsket af alle, men nødvendig for øens overlevelse.

Det er muligt du kun kender til sydesalt og jomfruhummere fra den lille sandø, men det naturen der gør du bør svinge forbi Kattegats perle. Jeg har lige turist besøgt øen og kastet mig over de klassiske ferieaktiviteter dovenskab, strandture og øldrikning i solnedgangen. Vi var således forbi den ombyggede kirke der i dag hedder Læsø Kur. Hvor boblebad, dampbad og saltkar gør alle gæster godt. Indtaget jomfruhummerhotdog på havnebakken, drukket Mikkeller ved Vesterøl, indkøbt slagterspegepølse ved havnens deli, is ved Mormors kræmmerhus og været forbi Mortens fiskehandel flere gange end den lokale Daglig Brugs lokkede dankortet frem. Højdepunktet var en Allan Olsen koncert under åben himmel ved Hotel Nygaard.


(C) Ordmose

Der er masser af strande i Danmark og selvom mange danskere kun udsættes for havnebassiner og elendige badeoplevelser i badelande, så er det faktisk muligt at finde strandliv af høj kvalitet i Danmark. Nogle mennesker elsker de voldsomme bølger ved vestkysten, smukke udsigt ved Skagen, andre den nostalgiske fortidsstemning i det sydfynske øhav eller vokset op med klippeøen Bornholm. Mens alle andre bør tage forbi Læsø og bade ved kysten fra Vesterøhavn og ud til Stokken. Her er der rene sandstrande som du ellers kun kender det fra charterreklamerne, masser af klitter og børnevenlige dybder når lavvandet. Hvis du ikke har hang til gastronomi, afslapning eller badeture kan du altid jage spøgelser som denne kendte duo

(C) Ordmose

 

Populære indlæg