Too Close - Streaming DR

 

(C) BBC
Denne britiske miniserie starter som en klassiske nordisk krimi, men udvikler sig hurtigt til et menneskeligt drama proppet med urealistiske tilfældigheder og hjerteskærende erkendelser. Hvor ens formodninger, fordomme og klassiske delkonklusioner hurtig bliver punkteret af en instruktør der vil andet og mere end spænding. Det er befriende at serien kun har kvinder i hovedrollerne og historien belyser dygtigt hvilke udfordringer mentale lidelser skaber.

(C) BBC

Emily Watson spiller overbevisende rollen som rets psykiateren Emma. Kvinde med styr på det meste, men med flere problemer end de fleste. Hvis seneste arbejdsopgave bringer hende direkte i kontakt med spøgelser fra fortiden, folks fordomme og avisforsiderne. Hun skal nemlig udrede Connie Mortensens (Denise Gough) mentale tilstand før en eventuel retssag. Hvilket viser sig lidt sværere end situationen indledningsvis indikere. For selvom Connie helt bevidst havde kørt en bil ud over en bro og derved taget to små børn med sig i døden, så har hun ingen erindring om dette eller bud på hvorfor?

(C) BBC

Samlet minder det hele dog mere et langtrukket pilotafsnit for en TV seriem der aldrig helt blev til den globale succes man håbede, men alligevel rummede en masse potentiale. Noget skyldes hovedpersonen desværre er Emma og ikke den anklaget Connie der spilles fremragende af Denise. Alle elementerne instruktøren bruger til at drive handlingen frem er som oftest urealistisk hændelser der som oftest rummer små overraskelser. Det virker til tider trættende, men da serien kun rummer tre afsnit bliver det aldrig problematisk.   

Skulle du have en stabil adgang til internettet kan seriens streames ganske gratis her hos Danmarks Radio, men findes et utal af steder f.eks. ITV.

Populære indlæg