Du forstår ikke din egen mor (bog)

(C) Politikens Forlag

Vi har alle et passivt indtag af informationer via omgangskredse, kulturelle sidebemærkninger og fejlanbragte reklamer. Sådan kender jeg blandt andet tv-serien Mad Men, underholdningsprogrammet Vild Med Dans og radioprogrammet Mads & Monopolet.  

Det var således ikke en ukendt verden jeg indtog, da udvalgte dilemmaer blev indtaget i bogform, men på trods af bogens hyppige QR kodegenveje til radioprogrammets lydbidder så fungerede konceptet ikke på skrift. Det samme gør sig gældende for boggengivelsen af tyve pinlige telefonsamtaler mellem singlepigen Trine og hendes nordsjællandske mor Inge Løve.   

 Samtaler du sikkert kender fra DR2 satireprogrammet Rytteriet. Hvor skuespilleren Bodil Jørgensen fik enhver til at krumme tæer, sympatiser med Trine og forundres over Inges manglende grænser, selvindsigt og helt igennem forfejlet varetagelse af morrollen.

 

Bogudgivelsen har blandet andet en serie fine illustrationer, sigende elektroniske samtaler og kopi af Inges testamente. Hvilket giver bogudgivelsen og karaktererne lidt ekstra fylde. Desværre fungerer teksterne ikke uden Bodil Jørgensen og problemstillingerne forbliver uinteressante uden hendes fornærmede tone og stålsatte indignation.  Bogen er hurtig læst, men hvor sketchene aldrig glemmes, så virker udgivelsen underlig unødvendig for universet. Heldigvis har forlaget for længst kastet den på makuleringsudsalg hvorfor den kun koster 10 kroner hos Fabric Randers. Du kan endda spare endnu mere og låne CD udgivelse af radioprogrammet på dit bibliotek, eller bruge 99 kr. på to TV sæsoner ved Blokcbuster.  Bogen er udgivet af Politikens Forlag der også sælger den elektronisk for en lille formue. Skrevet af Lisbeth Wulff, der også spillede Trine i de oprindelige samtaler.

Populære indlæg