Quantum Entangled Divided Agent - Filmstriben

 (C) Ordmose

Det hænder at kommercielle streaming tilbud afbryder mit endeløse indtag af filmnostalgi på blivende medier. Noget skyldes selvfølgelig min aversion mod at skulle vende laserdisk, DVD indlæsningstider og VHS dårlige billeder, men det meste opstår fordi Apple TV boksen under min fladskærm indeholder flere valgmuligheder end der er timer i døgnet. Blandt de bedste tiltag er Filmstribens applikation der både husker din bruger og afvikler film langt bedre end hjemmesideudgaven af denne service. Det er vidt forskelligt hvor mange gratis lån du har per måned, hvis du er bosat i Randers har du syv filmklip at gøre godt med. Det fungerer fint som supplement og udvalget er fantastisk. I hvert fald for filmelskere der både nyder Filmporten, Mubi Streaming og husker da Danmarks Radio forsøgte sig med kollektiv opdragelse. Du finder således ikke superhelte, endeløse amerikanske TV-serier og smådumme komedier fra det tyske marked. Men i stedet underfundige danske, europæiske og internationale film. Det var her jeg fandt den danskedommedagsfilm QEDA. Der på engelsk har fået det mere mundrette navn ”Man Divided” da filmen netop handler om tidsrejse via spaltning. 
 
(C) Ordmose

Handlingen udspiller sig i en nær fremtid og nutiden. Menneskehedens undergang er denne gang forårsaget af klimaforandringer. Saltniveauet stiger, arter uddør og fersk vand bliver møntfoden. Udfordringerne er mange og desperate forskere forsøger at rede verden via tidsrejser. Hvilket selvfølgelig rummer en masse logiske problemer, tidsparadokser og etiske udfordringer. Vores helt Fang Rung (Carsten Bjørnlund) kaster sig over opgaven og sender en spaltning tilbage i tid for at finde løsninger.  Det går selvfølgelig ikke som planlagt og pludselig er selve fundamentet for hele verden truet.

(C) Ordmose

Historien minder om Niels Erik Nielsens science fictions dommedags profetier fra 70erne. Filmens udtryk er holdt stramt og virkemidlerne har sikkert haft et minimalt budget. Men helhedsindtrykket er virkelig godt og ideerne er gennemtænkte. Hvis det er din første fiktive omgang med tidrejser vil du sikkert finde handlingen overraskende, alle andre vil blot nyde den stilsikker turen gennem Københavns undergang. Max Kestner har medskrevet og instrueret filmen, og baseret på resultatet håber jeg han vil lave flere fiktive spillefilm.

Populære indlæg