WHERE'S MY COFFEE!? - DEN NYE VEJ

 

(C) Ordmose

Verdens kriser ændrer altid en smule på adfærden, men sjældent på noget fundamentalt. Den globale kamp mod Corona har dog haft voldsomme økonomiske konsekvenser for en masse venner, bekendte og lokale verdensstjerner. Der har levet af og for deres kunst. Økonomisk sårbarhed har dog altid fulgt denne gruppe kreative mennesker, og det er ikke første gang de kollektiv rammes på pengepungen, men denne gang er det alligevel lidt anderledes. Jeg har derfor støttet flere projekter, udgivelser og kunstproduktioner end normalt. Det er muligt jeg hverken redder verden, eller gør en afgørende forskel for skaberen, men det virker som den rigtig vej uanset hvad. 

(C) Ordmose

Når man vokser op i det den etablerede kreative branche kalder vækstlaget, så vænner man sig til at fribilletter, fri bar, fri adgang, gratis eksemplarer og goodwill udgør erstatningen for det resten af verden kalder penge. Hvilket giver fint mening så længe man er forgældet, ung og antikommerciel. Men desværre ændrer denne økonomisk grooming dig, så du til sidst tror alt der er kreativt bør være gratis, mens alt kommercielt, skal belønnes med penge!

Jeg er selv en kulturradikal kværulant, der sikkert er for socialistisk til at bliver en del af borgerskabet, og for borgerlig til helt at nyde folkekøkkener og sovesale. Jeg har derfor brugt de sidste tyve år på at påtvinge verden mit kultursyn, træde kommercielle folk over tæerne og forsøgt at hænge fast i undergrunden ved at forblive fattig/sulten/nysgerrig. Delvist fordi rigdom sjældent klæder mig, og altid gør ondt på mine værdier. 

(C) Ordmose

 

Min gamle studiekammerat der idag sidder på pengekassen hos vækstfonden, kalder min livsstil for selvvalgt fattigdom, præget af kulturel overklasse og patroniserende hummanisme. Det lyder muligvis ikke som om vi er voldsom gode venner, men det er vi, og ordene falder som oftest i forlængelse af mine værdidomme over hans livsvalg. Men det er ikke alle mennesker som hverken ønsker at leve med økonomisk usikkerhed som passagerer, eller som fortjener andet end succes med deres kreationer. Nanna Bøgekær er en sådan kunster. Jeg har hverken mødt hende, kendt hendes familie eller gjort andet end at opdage hendes kreationer via twitter. Her kan man få et ufiltreret indblik i hvor stressfuldt det er at opbygge en kommerciel biks uden at miste sig selv, overblikket eller inspirationen. For tiden knokler hun med kaffeproduktioner ved en stor amerikansk kaffekæde, alt imens illustrationerne skabes når tiden haves. Samtidig sælger hun alverdens prints / produkter med tryk som fx min kaffekop / original kunst under navnet Little Boegekaer.

Du kan læse mere om hende på facebooksiden her, finde kunsten til salg her og til tider købe kopper som mine via hendes Mercht profil. Vi vælger alle sammen vores vej i livet, men dine køb kan hjælpe Nanna med at blive på kunstsporet. Jeg synes det er oplagt hvad du bør gøre, og hvilket hjem kan ikke bruge en blåhval i rummet?

Fotocopyright littleboegekaer

 

 

 

 

Populære indlæg