FILMPORTEN - HAR BRUG FOR DIG

 

(C) Hong Kyung-pyo
Det er selvfølgelig vidt forskelligt hvad folk forbinder med studieliv. For mig vil det altid være en overflod af kultur, klubber og foreninger. Jeg husker ikke forelæsninger, læsegrupper eller pensum, men de givende oplevelser i foredragsforeningerne, filmklubberne, konferencerne og de internationale kulturelle fremstød vil for altid være min studietid. Teknisk læste jeg historie, statskundskab, webkommunikation, Jura og biblioteksvidenskab. Hvilket giver en solid omgang tilfældig viden og spredte færdigheder som enhver generalist bør besidde. 

(C) Ordmose

Jeg forlod Filmakademiet ved udgangen af 2019. Tolv års medlemskab har givet mit et utal af positive oplevelser og venskab med specifikke filmskabere. Jeg har væltet rundt til alverdens kortfilmsfestivaler, galla åbninger og pressevisninger. Gennem årene har mine præferencer, synspunkter og holdninger dog langsomt flyttet sig fra kærlighed til medie til foragt for det kommercielle. Hvilket kan gøre livet som kulturskribent endnu mere elitært end det behøver at være. De store filmselskaber, streamingtjenester og verdenskendte ikoner lider selvfølgelig ingen nød ved min manglende støtte. For selvom de svulstige produktioner dyrkes af alverdens fanboys som var de livsvigtige for vores kultur / race / fremtid så er det blot farverig underholdning målrettet alle med hang til virkelighedsflugt.

(C) Ordmose
Jeg selv støtter den smalle biograf i Randers, nyder Øst For Paradis og besøger hyppigt Trøjborg Biograf i Aarhus. Filmklubberne savnes, men de sociale events disse steder udbyder hjælper. Men det eneste som helt virker for mig, er mit medlemskab af Filmporten. Hvor du kan se tolv spillefilm til halv pris – mod 100 kr medlemskab. Gennem årene har formen ændret sig en del – men siden 2001 har fokus altid været på kvalitetsfilmene. Programmet er i dag struktureret, så Cannes-, Venedig- og Berlin-vinderne medtages i programmet. Filmporten var oprindeligt et modspil til den generelle udvikling, hvor alt skulle være større og større og dyrere og dyrere. Men kvalitet ikke hænger sammen med størrelsen på filmens marketingbudget. Kvalitetsfilmen er derfor ofte en film, der ikke bare underholder, men underholder med mening. Medlemskabet af Filmporten er et løbende abonnement, som automatisk fornyes hvert år. Det kan til enhver tid opsiges.

Jeg har denne sæson set den fremragende spillefilm Parasite, den medrivende koncertfilm fra en svunden tid Aretha Franklin – Amazing Grace og glæder mig allerede til marts hvor de næste to film vises i biograferne.

  

Populære indlæg