The Umbrella Academy Sæson 1 & 2 (Netflix)

(C) Netflix

Det er sikkert ikke en overraskelse at TV serien her er bygget over et tegneserieunivers. Jeg havde dog hverken hørt om Gerard Way eller udgivelserne, før jeg trykkede på play. Serien fangede mig fra første afsnit, og skuffede stort set uafbrudt derefter, dog på forskellige måder. Serien er proppet med de sidste fyrre års populære konspirationsteiorier, masser af 1950er kulør og tegneserie nostalgi. Handlingen vælter hen over skærmen, altimens hovedhistorien om verdens undergang udgør omdrejningspunktet. 
(C) Netflix
Der er massevis af gode sekevenser, sjove tidsrejseproblematikker og underfundige løsninger, men som helhed er det blot farverig tjubang underholdning, som selv berusede voksne kan forstå. Historierne er ofte komplicerede i en sådan en grad at genfortælling er svær, mens selve forløbet er forudsigeligt, just som de gamle MAD COMICS udgivelser altid var det. 
(C) Dark Horse Comics

Det fungerer som tidsfordriv, men du bør undlade alt andet end de første par afsnit, selvom det kan være svært. Seriens helte er en flok voksne adoptivbørn, hvis genetiskse afvigelser rummer flere muligheder end afvigelser. De deler dog ikke rigtig andet end en elendig barndom, uafklarede personlige problemer og had til stedfaderen. Graden af de forskellige ting er dog individuelle, just som deres indsat mod jordens undergang er det. De to sæsoner der allerede findes kan du indtage via Netflix, tegneserierne kan du tilgå via darkhorse eller låne ganske gratis via dit bibliotek

Populære indlæg