Mord uden grænser - Sæson 2 (DR Arkiv)


(C) EDEL RECORDS

Det er afdæmpet action, smukke naturbilleder og gode terror ideer. Serien bygger på plausible situationer, desværre kan man ikke sige det samme om de menneskelige relationer. Universet er således proppet med mennesker der hverken handler eller tænker rationelt. Dette gælder sønderjyske racister, top terrorister, hårdkogte betjente og alle deres familiemedlemmer. Faktisk er der ikke en gruppering i denne serie som ikke ville have glæde af lidt terapi. Sønderjylland fremstår smukt i denne serie, befolkningen som nogle idioter. Hamburg præsenteres lidt farverigt, mens belgisk politi åbenbart har flere tekniske færdigheder end de danske. Heldigvis er onde terrorister de samme uanset hudfarve, nationalitet eller overbevisning. 
(C) EDEL RECORDS

Der findes få danske TV-serier der ikke skaber en eller anden form for hjemlig debat. Folks forventninger, brug af skattepenge og massernes direkte adgang til sociale medier gør det uundgåeligt at emnet bliver bearbejdet i medierne. Jeg selv holdte af første sæsons løse tråde, smukke kvinder og overskuelige problemstillinger. Det var ikke perfektion, men den belgiske opdager var alligevel en fornøjelse at følge og Lars Mikkelsen fungerede godt som den erfarende opdager. I dag kan det virke banalt at politisamarbejdet blev fastholdt via video konferencer - hvem har efter år 2020 ikke holdt møder via Teams eller Zoom mens hele familien vælter rundt omkring en? Denne gang gik kritikken på seriens indirekte kritik af de vestlige magters lade tilgang til verdenskrigen i Syrien, mens fleste af de idiotiske udsagn gik på seriens frontkvinde.   
 
(C) EDEL RECORDS

De otte afsnit kan ses via forskellige europæiske TV stationer. Der alle har kastet penge efter denne pan europæiske krimiserie. Det er muligt skuespillerne alle er udskiftet siden sidste sæson - men der er fortsat penge i mordgåder af den europæiske slags. Jeg selv indtog seriens otte afsnit via DR  - mens du kan bestille seriens første sæson på DVD via et bibliotek. Du behøver hverken at have set den første sæson eller have sprogfærdigheder over middel for at kikke med. Godt nok er vi rundt både belgisk, fransk, engelsk, dansk og syrisk. Men det hele er heldigvis tekstet. Det kan både virke logisk og være voldsom frustrerende for alle der ikke har adgang til lyd fra andet end almindelige fladskærme. Jeg havde dog ingen problemer med at følge med eller gennemskue plottet.  Antager det gælder de fleste fjernsynsvante krimifans. 

Populære indlæg