The ABC Murders (C-More)

(C) TBC/BBC/Mammoth Screen/Agatha Christie Ltd

Fire oversete TV afsnit med en velkendt opdager i hovedrollen, vendte universet på hovedet og genskabte min kærlighed til Hercule Poirot. En fiktiv belgisk detektiv som i årtier har levet sit eget liv på TV skærmene i hele den vestlige verden. Med talrige fortolkninger af de mest udbredte mysterier fra Agatha Cristie. Jeg havde således set op til flere udgaver af ABC murders inden play knappen blev ramt. Det er muligt jeg kun fandt serien grundet hovedrolleindhaverens navn - John Malkovich - men stilen, billedsiden, de små detaljer og mange tvist på historien er årsagen til jeg snart genser herligheden.

Noget er lånt fra fortidige kæmper mens andet tydeligvis er hentet fra nutidige TV serier som Peaky Blinders. 1930ernes leflen for fascismen, den store arbejdsløsheden og klassekampens sammenbrud udgør således et velkendt samfunds bagtæppe for en serie kreative mord. Opbygning, udfald og forviklinger er en smule anderledes, men den store fornyelse er genskabelsen af Hercule. Som opdager, som menneske og som en fiktiv karakter vi alle føler vi kender.

Hvis du har adgangen til BBC Iplayer kan du fortsat finde mini serien. Der først fik premiere i 2018. Jeg selv indtog serien på ingen tid via streamingtjenesten C-More. Som følger med diverse telefonabonnementer, kabel Tv og ofte indgår i kombo tilbud. Fx kan du får tiden få 30 dage som treat via Spiir (forbrugs app).

(C) TBC/BBC/Mammoth Screen/Agatha Christie Ltd

Populære indlæg