Det hvide bånd (Filmstriben)

(C) Camera Film

Det kan virke selvmodsigende at påstå en to timers lang sort hvid spillefilm på tysk vitterlig er underholdende. Det er da ej heller i den lette genre filmen her boltrer sig, men i stedet et sted mellem meta historieundervisning og klassisk spændingsfilm.
(C) Camera Film

Det lille bondesamfund har en klar klasseinddeling, med sult i den ene ende og overflod i den anden. Mændene reagere dog uanset hvilket lille hjem du kikker forbi og kernefamilien er fortsat normen. Men lige under overfladen lurer de grimme hemmeligheder, ondskabsfulde perversioner og fortiet grusomheder. Vores fortæller er skolelærer i den lille landsby, og fortælling afvikles som et minde der udfoldes. Noget er genfortællinger, rygter og løse historier. Hovedfortællingen er dog hvorledes ondskaben slog rod i det lille samfund, hvor orden ellers altid havde hersket og enhver passede sin plads.
(C) Camera Film

Filmen kan indtages et hav af steder og har du allerede et bibliotekslogin kan du endda streame den ganske gratis hos Filmstriben. Jeg selv indtog den via en genbrugsskive fra den lokale læsehest. Hvor ekstramaterialet ikke rigtig fyldte og kvaliteten var den samme.


Populære indlæg