John Wick - Chapter 2 (DVD)

 

(C) Nordisk Film
Kronologiske bevæger vi os højest et par dage mellem starten på den første film og fortsættelsen her. Underverdens bøhmand John Wick, betaler således fortsat prisen for brud på den tidlige pension. Den unge enkemand virker dog ikke dybt ulykkelig over arbejdslivet har hentet ham tilbage, men selv en dræbermaskine kan have brug for en pause, så fred bliver indgået og bilen man stjal fra ham returneret.  Den lykkelige slutning udebliver idet en af underverdens forbryderbosser har brug for John Wicks morderiske evner. Wick skal således blot dræbe en overbeskyttet person og alle tidligere forpligtelser vil være indløst. Men ikke engang vores afstumpede massemorder af en anithelt tror på dette løfte, og filmen ender således som en lang henrettelse af slemme mænd og kvinder. Som altid holdes der pause på Continentals hoteller hvor skudsikkert tøj, drinks og angrebsrifler er en del af produkt portofolien.

(C) Nordisk Film
Jeg væltede baglæns ind i dette filmunivers, og det viste sig at være en fejl. Selvfølgelig forstod jeg handlingen, formålet og historien. Det er trods alt ikke en kompleks spillefilm, men mere en gammeldags actionfilm med en knuget helt, hvis drømme om et bedre liv virker som ren fiktion. Problemet var mere banalt. Jeg forstod simpelthen ikke hvorfor så mange hyldede massemorderen med den ensformige garderobe. Det faldt dog på plads efter jeg grådigt havde slugte den første spillefilm via en af de utallige streamingtjenester. Pludselig gav mangt og meget mere mening, desværre ændrer det ikke på at filmen her er middelmådig og ligegyldig. Til gengæld bør du ikke gentage min fejltagelse. Start med den første film, og hvis du hader den, så opgiv blot genren amerikansk action. 

(C) Nordisk Film

Det er altid barskt når resten af verden ønsker dig dræbt og endnu værre hvis de samtidig er ligeglad med dine ting og kæledyr. Heldigvis har John Wick enkelte magtfulde venner og en høj smertetærskel. Så man er aldrig rigtig i tvivl om udfaldet. Hvilket fjerner en del af spændingen, men da dialogen er skrevet af nogle med hang til platheder får den endeløse nedslagtning også enkelte komiske momenter. De tre blækhuse gives for den stumme skurkinde spillet af den helt igennem henrivende Ruby Rose, Ian McShane løfter også hver eneste scene han er med i og så nyder jeg de flydende gammeldags actionsekvenser. Hvor kameraet følger bevægelsen og fjenderne høfligt venter til du har gennemført samme. Det giver mindelser om fortidige samuraifilm og giver sammenstødene en æstetik du ikke længer finder i amerikanske actionfilm.


Rolleliste: Keanu Reeves, Bridget Moynahan, Peter Stormare, Ian Mcshane, Laurence Fishburne, John Leguizamo Instruktør: Chad Stahelski. Spilletid 117 minutter. Undertekster på DK, SE, NO, FI. Du kan se mere om filmen her der udsendt af Nordisk FIlm på det danske marked.

Populære indlæg