American Assassin (Blu Ray)

 (C) Christian Black

Verdens eneste supermagt USA, har som altid, ligeså mange fjender som det har specialenheder. Filmen her, har en lille flok dedikerede psykopater som helte. Hvis patriotiske hjerter, håndelag og morderiske evner bruges professionelt af CIA, på den globale terrorscene. Så da nogle slemme mennesker ønsker at bygge en atombombe, bliver psykopaterne sat i marken. Desværre for de amerikanske drenge har fjenden forberedt sig godt, og indsatsen forløber derfor ikke så smertefrit som tænkt.

(C) Christian Black
Dette visuelle opkog af alverdens amerikanske spionfilm og agentserier fra de sidste tredive år, er hverken synderlig vellykket, spændende eller som sådan værd at se. Alligevel fængsles min opmærksomhed hver eneste gang Michael Keaton toner frem på skærmen. Jeg tror på karakteren han spiller, og betvivler ikke et øjeblik at han er en sej satan. Det er bar én skam at Keatons indsats som gråhåret Navy Seal, spildes på dette miksmaks af halve ideer og elendige forviklinger.

Selv hvis du ikke har set Homeland, 24Timer, Bourne filmene eller missede hvert eneste Mission Impossible spillefilm vil du kunne forudsige handlingsforløbet i denne film. Det vil nogle måske finde betryggende, mens andre forhåbentlig vil springe forbi titlen af sammen grund. Actionscenerne er professionel afviklet og håndkampscenerne er klippet så du forstår fagmænd har været med til produktionen. Desværre fejler plot, karakterudviklingen, dialog og den indre logik er helt fraværende. Hvis agenter opførte sig hjernedød når på mission, så fortjente verden en atomkrig! Men selvom jeg hadede det  idiotiske sammenstød mellem helt / skurk, fandt torturscene latterlig og syntes det hele mindede om svulstige amerikanske actionfilm fra 90erne, så var der vitterlig ting som var godt. Listen er ikke lang, men er den direkte årsag til udgivelsen her havner på hele to blækhuse. Jeg elskede filmens åbningsscene. Inspireret af virkelighedens terror fra Sousse i Tunesien (2015). Det helt igennem grusomme, meningsløse og diabolske ved den terrorhandling, fanges fint i denne film. Keaton er perfekt som gnaven agentrotte der leder en alternative træningslejr for spioner med lyst til drab. Han bør spille rollen igen, bare i en ny og anderledes opsætning. Det tekniske håndværk bag klipning, lyssætning og kameraføring er også fint. Alt andet ved denne udgivelse trækker ned. Desværre.

Rolleliste:Dylan O'Brien, Michael Keaton, Scott Adkins, Taylor Kitsch, Shiva Negar. Instruktør:Michael Cuesta. Filmen er udgivet af Nordisk Film.

Populære indlæg